horneMad

Mad i verdensklasse

På Horne spiser vi sund og velsmagende mad - "mad med omtanke". Sammen med motion skaber det grobund for god trivsel - både i skolen og i fritiden

Rigtig sammensat kost
På Horne har vi kreative og veluddannede mennesker - to kokke og det der er vildere - ansat i køkkenet. De gør mad til en daglig fornøjelse - og til tider en udfordring. Men resultatet er altid en spisesal, hvor velsmag og nye spændende oplevelser er på tallerkenen. Derudover sørger vi for det rette forhold mellem næringsstoffer, vitaminer og energi.
På Horne har vi plads til sultne drenge og piger i voksealderen samtidigt med, at der bestemt også er mulighed for at få hjælp til at smide lidt hvalpefedt, hvis det er nødvendigt.

– Mad er vigtigt, og det skal være hyggeligt.

Leg med maden
På Horne leger vi med maden og tester grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i et efterskolekøkken. horneKøkkenet er et køkken, der hele tiden bevæger os fremad og nogle gange lidt til siden. Vi prøver nye smage og nye eller ældgamle måder at tilberede den mad, der hver dag skal give eleverne energi og lyst til at lære.

Årstidernes råvarer
Salat om vinteren er slattent og kedeligt. Derfor bruger vi årstidens råvarer. Det er friskt og fyldt af vitaminer hele året.

Mad i verdensklasse
Vi henter ikke råvarer fra hele verden, men vi lader maden afspejle den mangfoldighed, vores elever viser. En weekend er maden indisk, nogle dage er det vegetarmad og andre dage er det hakkedrenge med brun sovs.
- Vi tror, maden er med til at gøre det sjovt at være på Horne Efterskole. Og netop derfor har vi et kreativt og kvalitetsbevidst køkken.

Kokketjans
Alle elever skal hjælpe til i køkkenet en uge i løbet af året.

Det er med til at skabe en forståelse for, hvilket arbejde der ligger bag det at skabe et dagligt måltid og samtidigt skabe en basal viden om hygiejne og madlavning.
Ugen i køkkenet er en god afveksling fra den almindelige undervisning.

- En lille dannelsesrejse i ernæring, kvalitet og sund livsstil.