horneBasket

Basketball på Horne Efterskole

Horne dunker af basket

horneBasket er et ekstra aften-linjefag, som kan vælges udover det almindelige linjefag. 

Basket er meget mere end bold. Det er en tilgang til livet.

På horneBasket kommer du til at svede, træne og dunke to gange om ugen. HorneBasket er en aftenlinje, som du kan vælge ved siden af dit almindelige linjefag.

Basketlinjen er for dig uanset om du er trænet basketspiller eller ny i sporten.  Selvom basketlinjen er et ekstra bonus i efterskolelivet på Horne, går både elever og træner op i sporten med liv og sjæl.

Vores træner er Coach Danilo Jensen. Han er selv tidligere basketspiller i flere klubber og er uddannet både basketballtræner og –dommer.  - Man bliver kun en god og engageret træner, hvis man har lært håndværket helt fra bunden, siger han.

I øjeblikket er Horne Efterskole den eneste efterskole med en basketlinje nord for Århus. Hos os er basket ikke bare er en sport, men et fællesskab, der også kan være indgang til det faglige og det sociale. Måske har du set basket-filmen ’Coach Carter’ med Samuel L. Jackson i hovedrollen. Coach Carter er Coach Danilos store forbillede.  - For mig er basketball meget mere end sport – det er en tilgang til livet.

I tegnefilmen Lilo og Stich taler de om begrebet ’ohana’. Det er hawaiansk og betyder familie.

Det er det, vi arbejder efter: At alle er familie, og at ingen bliver efterladt eller glemt, forklarer coach Danilo, der har store ambitioner med sit horneBasket og glæder sig til at sætte sit næste hold. Måske med dig på?

"Det er fantastisk at komme til baskettræning. Det er både hyggeligt og hårdt. Vores træner har store ambitioner og giver masser af konstruktiv kritik. Jeg har dyrket mange andre sportsgrene som håndbold og svømning. Det her er anderledes. Der er en særlig energi i basket"  Anders Lauridsen, elev på Horne

På horneBasket …

• træner vi to gange om ugen  

• er vi både øvede og nye spillere

• har vi fokus på at udvikle både teamet, holdspillet og den enkelte spiller

• får du teknisk og taktisk træning, fysisk træning, springtræning og mentaltræning

• deltager vi i turneringer med andre efterskoler og klubber i hele Nordjylland

• tager vi sammen ud og ser ligahold i basket spille kamp

• har vi fokus på den langsigtede proces frem for kortsigtede resultater  

 

Om coach Danilo

Danilo Jensen er uddannet basketballtræner og – dommer og har været dommer ved talrige turneringer og camps i Danmark og udlandet. Han har selv været aktiv basketspiller gennem mange år i klubber i både Aalborg og Århus. Coach Danilo har gennem mange år været underviser for Danmarks Basketball-Forbund. Han har bestået Diplomtræneruddannelsen under Danmarks Idrætsforbund og har også trænet flere ungdoms- og seniorhold på diplomniveau. Han er i øjeblikket assisterende landsholdstræner for U14 Drenge Vest.