horneFoodlab

horneFoodlab – for dig der vil være kok

Har du en kok i maven? - Ta' et ordentligt trin op ad gastronomistigen

Temaer på horneFoodlab:

• Mad er et håndværk – du lærer de nemme og svære teknikker, der gør dig vild i et køkken.

• Eventmaker – du lærer at planlægge, afvikle og markedsføre events med mad som omdrejningspunkt.

• Madkemi – vi rykker naturfag helt ind i gryderne og udforsker fysikkens love.

• Fisk er en af Danmarks bedste råvarer – vi arbejder med fisk fra hav til mav’.

• Find selv maden – lær at bruge svampe, blomster og urter fra naturen omkring Horne.

• Jordovne, røgning af fisk, hønseslagtning, pizzabagning i stenovne – mærk magien.

• Hvad er et bæredygtigt køkken?

• BRØD – surdej, sprød skorpe og krumme med bid i – du lærer det hele.

• Anretning – bliv en kunstner på en tallerken!

• Lav din egen restaurant – sammen med dine nye bedste venner.

• Hygiejnebevis – du får et, så du er klar til et job i et køkken.

 

Vi laver vores helt egen pop-op-restaurant et sted i Danmark og holder åbent tre dage med rigtige betalende gæster

Tæt samarbejde med Aalborg Food College

horneFoodlab har et tæt samarbejde med Aalborg Food College. Det betyder blandt andet, at vi tilrettelægger undervisningen, så du får muligheden for at tyvstarte din uddannelse, mens du går på efterskole. Hvis du har lyst til det, hjælper Aalborg Food College dig med at komme i et praktikforløb på en restaurant, der passer til dig og dit temperament, mens du går på Horne. Det giver dig en helt særlig mulighed for, at finde ud af om køkkenlivet er noget for dig. På den måde har vi en unik kontakt til restauranterne i landsdelen og dermed mulighed for at hjælpe dig godt i gang med din uddannelse som kok.

 

Ud at smage på virkeligheden

horneFoodlab tager flere gange i løbet af året ud og oplever hvad stemning, indretning og kompetent servering gør ved det at spise. Vi besøger restauranter, producenter af fødevarer og meget andet. Som opvarmning til studieturen tager vi en weekend-gastronomitur til en by med mad og kultur. Vi skal opleve en restaurant i absolut verdensklasse og nyde showet.

Vi nørder!

Mad er ren kemi og vi går i dybden med fysikkens love og du lærer at forstå hvordan du kan lege med råvarerne, og at opnå smage og konsistensen du ikke vidste fandtes. Vibeke er en kapacitet ud i viden om madkemi og hun vil helt sikkert kunne gøre madkemi til madmagi!

Vi har en unik kontakt til restauranterne i landsdelen og dermed mulighed for at hjælpe dig med din karriere som kok

Eleverne skaber pop-op-restaurant

En uge om året tager alle efterskolens elever væk fra skolen og oplever noget vildt sammen med deres linjefag. På horneFoodlab laver vi vores helt egen pop-op-restaurant et sted i Danmark og holder åbent tre dage med helt rigtige betalende gæster. Du kommer altså til at opleve følelsen af at lave din helt egen restaurant fra bunden, udvikle menukort, teste råvarer og opleve gæsterne på helt nært hold. Du mærker glæden ved at skabe en god oplevelse for gæsterne og trætheden ved at arbejde hårdt for at opnå et fantastisk resultat.

 Det praktiske

• horneFoodlab er en helårslinje med seks lektioner i to blokke i alle normale uger plus flere hele linjedage spredt ud over året

• Alle elever på horneFoodlab får et hygiejnebevis.

• Primære undervisere er køkkenchef Uffe Truelsen og Vibeke Vang

• Undervisningen er workshopbaseret med fokus på at udvikle selvstændighed, perspektiv, arbejdsomhed og faglighed.  

Kort om kokken på horneFoodlab

Uffe Truelsen er uddannet kok på et fransk brasserie i Aalborg og har arbejdet på flere restauranter som køkkenchef. Hans egen interesse for kokkefaget blev for alvor vakt, da han selv var på efterskole og eksperimenterede med at hælde ansjoser i oliventapenade. Uffe brænder for mad og for at lære fra sig og se eleverne rykke sig i køkkenet. Han er madkunstner, råvareboheme og køkkenhåndværker i én og samme person. Og så er han 34 år og har 3 børn. 

 

Læs pressemeddelelse