horneFoodlab

horneFoodlab – for dig der vil være kok

Har du en kok i maven? - Ta' et ordentligt trin op ad gastronomistigen

Temaer på horneFoodlab:

• Mad er et håndværk – du lærer de nemme og svære teknikker, der gør dig vild i et køkken.

• Eventmaker – du lærer at planlægge, afvikle og markedsføre events med mad som omdrejningspunkt.

• Madkemi – vi rykker naturfag helt ind i gryderne og udforsker fysikkens love.

• Fisk er en af Danmarks bedste råvarer – vi arbejder med fisk fra hav til mav’.

• Find selv maden – lær at bruge svampe, blomster og urter fra naturen omkring Horne.

• Jordovne, røgning af fisk, hønseslagtning, pizzabagning i stenovne – mærk magien.

• Hvad er et bæredygtigt køkken?

• BRØD – surdej, sprød skorpe og krumme med bid i – du lærer det hele.

• Anretning – bliv en kunstner på en tallerken!

• Lav din egen restaurant – sammen med dine nye bedste venner.

• Hygiejnebevis – du får et, så du er klar til et job i et køkken.

På horneFoodlab skal vi udvide den gastronomisk horisont. Vi besøger appelsinlunde, ser old fashion pastafabrikker, vi plukker oliven i solen, smager på olien og besøger råvarermarkeder

Tæt samarbejde med EUC Nord

horneFoodlab har et tæt samarbejde med EUC Nord. Det betyder blandt andet, at vi tilrettelægger undervisningen, så du får muligheden for at tyvstarte din uddannelse, mens du går på efterskole. Hvis du har lyst til det, hjælper EUC Nord dig med at komme i et praktikforløb på en restaurant, der passer til dig og dit temperament, mens du går på Horne. Det giver dig en helt særlig mulighed for, at finde ud af om køkkenlivet er noget for dig. På den måde har vi en unik kontakt til restauranterne i landsdelen og dermed mulighed for at hjælpe dig godt i gang med din uddannelse som kok.

 

Ud at smage på virkeligheden

horneFoodlab tager flere gange i løbet af året ud og oplever hvad stemning, indretning og kompetent servering gør ved det at spise. Vi besøger restauranter, producenter af fødevarer og meget andet.

Vi nørder!

Mad er ren kemi og vi går i dybden med fysikkens love og du lærer at forstå hvordan du kan lege med råvarerne, og at opnå smage og konsistensen du ikke vidste fandtes. Vibeke Vang er gæstelærer og en kapacitet ud i viden om madkemi og hun vil helt sikkert kunne gøre madkemi til madmagi!

Vi har en unik kontakt til restauranterne i landsdelen og dermed mulighed for at hjælpe dig med din karriere som kok

horneFoodlab rejser til Italien på gastronomisk opdagelsesrejse

En uge om året tager alle efterskolens elever væk fra skolen og oplever noget vildt sammen med deres linjefag. På horneFoodlab skal vi udvide den gastronomisk horisont. Vi besøger appelsinlunde, ser old fashion pastafabrikker, der laver pasta, som de altid har gjort, vi plukker oliven i solen, smager på olien og besøger råvarermarkeder mens vi lader os inspirere og tager indtryk, duft og smag med hjem, så vi er inspireret til at gå i krig med dagens kokkerier.

 Det praktiske

• horneFoodlab er en linje med 4 lektioner i en blok i alle normale uger plus flere hele linjedage spredt ud over året

• Alle elever på horneFoodlab får et hygiejnebevis.

• Primære undervisere er køkkenchef Uffe Truelsen og souschef Luca Tosto

• Undervisningen er workshopbaseret med fokus på at udvikle selvstændighed, perspektiv, arbejdsomhed og faglighed.  

Kort om Underviserene på horneFoodlab

Uffe Truelsen er uddannet kok på et fransk brasserie i Aalborg og har arbejdet på flere restauranter som køkkenchef. Hans egen interesse for kokkefaget blev for alvor vakt, da han selv var på efterskole og eksperimenterede med at hælde ansjoser i oliventapenade. Uffe brænder for mad og for at lære fra sig og se eleverne rykke sig i køkkenet. Han er madkunstner, råvareboheme og køkkenhåndværker i én og samme person. Og så er han 35 år og har 3 små drenge. 

Luca Tosto er uddannet sommelier i Italien og ernæringsassistent på Euc Nord i Hjørring hvor har afsluttede uddannelsen med en guldmedalje. Lucas interesse for gastronomi har har han fået af sin mor Maria og han elsker at lave mad og at dele sin italiensk gastronomiske baggrund og kultur med eleverne. Luca er ekspert i Siciliensk madlavning og bed aldrig Luca om en pizza med ananas…… Luca er 39 år og har de sidste 12 år boet i Danmark. Gift, og har tre hjemmeboende børn.