horneAct

horneAct

Musik, dans og drama samlet i ét linjefag: horneAct -Flyt dig!

horneAct er et performancefag, for dig, der gerne vil bruge din musik, dit skuespil eller din dans til at flytte grænser. Dine egne såvel som andres.  

På Linjefaget horneAct får du muligheden for udfolde dig fuldt ud. Du vælger fra projekt til projekt hvilken disciplin du vil koncentrere dig om - og du er med helt i front, når de vigtige og kreative beslutninger skal tages, planlægges og gennemføres.

horneAct er altså et linjefag som forener alle de bedste elementer fra teater, musik og dans. Lyd og lys er også en væsentlig del af vores opsætninger, og elektronisk musik og visuals gør vi også meget gerne brug af. Så har du interesser inden for disse felter, er du også meget velkommen hos os.

 

Du må gerne have nogle års erfaring inden du kommer, men er du ”helt grøn” er det også fint, bare du har lysten og modet til at kaste dig ud i noget nyt – for det er her vi udvikler os.

ACT =Take action - do something  !!! 

Året deles i to, hvor hvert halvår har sit eget fokus.  

1. halvår - Hjemme-produktion

Det første halvår kulminerer i et brag af forestilling med afsæt i skoleprojektet horneHjælp. En uge i efteråret, hvor hele skolen er fælles om at sætte fokus og samle penge sammen til et godt formål. Vi skriver selv manuskriptet til forestillingen. Finder de mest ømfindige problematikker og dilemmaer i årets tema og bearbejder dem i sange, skuespil og dans m.m.  

Det har gjort stort indtryk på mig at se forestillingen "Valget". Horne og eleverne viser, at de har interesse og modet til at arbejde med - og for - et kontroversielt emne. Det var tydeligt, at både underviserne og elverne må have arbejdet særdeles intenst, for på kort tid at kunne levere en så gennemført og velspillet opsætning. Super godt gået  - Morten Mortensen

Vores forestillinger er ofte en serie af enkeltelementer, der samler sig til en historie, der sætter tingene godt og grundigt på spidsen. Du får noget at tygge på, når vi sætter gryden med alvor, humor, glæde og vrede, had og håb i kog, og får det hele til at boble over.  Mere om horneHjælp

2. halvår - Turné

I andet halvår finder vi i fællesskab et eller flere temaer, som trænger til at komme frem i lyset. Det kan være store, globale emner som fremmedhad eller flygtningestrømme. Men det kan også være de helt nære emner, som f.eks. pros and cons ved sociale medier eller frustrationerne ved at være 17 år gammel, og stå med hele ansvaret for at lykkes. Arbejdet i foråret er baseret på de erfaringer vi har med fra efterårets produktion. Vi er nu klar til at eksperimentere for alvor, og blande kortene på ny.

 

ACT = Fulfil a function !!!

De forestillinger, der kommer ud af forårets intense arbejde, tager vi med når vi i marts tager på turné i Danmark - efterfulgt af en studietur, som vi i år arbejder på skal gå til London.

Ud af huset

I løbet af året laver vi af og til nogle spontane nedslag. Det kan være en pop up koncert, en happening til en morgensang, eller en flash mob i et storcenter.  Vi tager også med mellemrum på ture til en koncert, en forestilling eller en udstilling. Turene ud af huset er med til at ryste os sammen som gruppe og giver os nogle fælles referencer at bygge på.  

ACT = Play a role - PERFORM !!!

To Act

Når vi kalder os horneAct peger det selvfølgelig på det at performe inden for musik, dans og drama m.m. – Altså det, at du spiller en rolle i den sammenhæng du indgår i. Men to Act betyder også at Handle og det tager vi alvorligt. Vi vil have, at vores forestillinger skal være med til at sætte gang i forandring. Give stof til eftertanke, sætte dig selv og dine omgivelser i bevægelse.  

 

Vi glæder os til at lave noget drama, bevægelse og lyd sammen med dig!