horneXplorer

Et år på horneXplorer gør verden større

En rejse ud i verden og ind i dig selv 

Hop direkte til XPs billedgalleri og oplev stemningen på XP

På horneXPlorer tager vi dig med til det aller nordvestligste hjørne af Tanzania.

Langt fra storby og turisme. Ud til små landsbyer og dårlig netforbindelse. Ud hvor mennesker stadig snakker sammen. På tværs af kulturer.

Her vil du møde nye venner og suge til dig af fantastiske oplevelser. Vi skal gå i skole og bo sammen med jævnaldrende. Bo på deres sovesal og spille fodbold og volley sammen. Klatre i bjerge, gå på marked, snakke om drenge og piger, og om drømme om uddannelse, arbejde og succes.

XP er globalt samfundsfag, hvor vi udforsker kulturer omkring os for at lære om andre, og dermed lære om os selv

Efter ugerne på skolen tager vi til Uganda og bruger først to dage til at puste ud i Queen Elizabeth National Park og kigger på løver og elefanter. Vi bor lige ned til en flod med flodheste. Det er fantastisk.  Derefter ta’r vi på besøg i Sango Bay flygtningelejren og hjælper unge flygtninge med at bygge lerhytter til dem, der ikke magter det.   

Unik undervisning

For at ruste dig optimalt til turen har vi skruet 7 måneders forberedelse sammen, hvor du skal lære om kultur og lære om dig selv.  Du får også et minikursus i swahili og luganda (Ugandas eget sprog).

Din egen dannelsesrejse

For at forstå Afrika er det nødvendigt at lære om Afrikas kultur, men ligeså vigtigt at lære noget om dig selv og din egen kultur. Hvis du ikke ved hvor du kommer fra, ved du heller ikke hvor du går hen! Derfor er XP en dannelsesrejse hvor vi - udruster vi dig til at se verden med kulturøjne - udvikler dig til at snakke med mennesker du ikke kender - udfordrer dig til at møde dig selv og spørge hvor du vil hen.

Global samfundsfag

På horneXPlorer hænger undervisningen i dansk, engelsk og XP sammen.  - Engelsk bli’r spændende, fordi du skal bruge det i Afrika. - Dansk bliver større, fordi du har Uganda, Tanzania og andre lande i baghovedet, mens du diskuterer facebook, fremmedhad, identitet og fremtid. - Og XP er globalt samfundsfag, hvor vi udforsker kulturer omkring os for at lære om andre, og dermed lære om os selv.  På horneXplorer er undervisningen integreret. Det kalder vi oplevelsesskole. Og det er 100% XP

En global verden

En global verden betyder hverken, at Danmark skal være som USA eller Iraq. Men i en global verden hører vi sammen og har lige ret til verdens rigdom og storhed. En global verden betyder også, at konkurrencen stiger. Det er positivt, for dermed udfordrer vi hinanden til at yde det bedste. Og nogle gange også det grimmeste. For at det bedste og ikke det grimmeste skal sejre må vi stå sammen i en moral, der sætter værdighed og ligelighed forrest. Den moral vil vi gerne træne på XP - og på Horne. 

Torben Uhrenholt og Carsten Morsbøl

Egenbetaling på linjen: kr. 12.500,- kr.

Læs XP-manifestet 

 

 

horneXplorer's filmgalleri                    horneXplorer's billedgalleri        
Afrika marts 2013 Afrika highlights marts 2013    
Afrika marts 2016 Afrika highlights marts 2014    
Elevfilm - Afrika marts 2016 Afrika highlights marts 2015    
Første 4 uger med XP 2016-17 På Skagen highlights maj 2015     
Afrika marts 2017 Afrika highlights marts 2016     
       
       

Klik her for at opleve hverdagen på XP horneXplorer