Hirtshalshotdog

Hirtshalshotdog

Her er opskriften på Hirtshalshotdoggen fra Hirtshals Fiskefestival 2019

Opskriften rækker til ca. 8 hotdogs

Det skal du bruge:

1 hoved hjertesalat

250 g kulmulefilet uden ben - eller en anden lækker fisk

1 stk agurk

3 stk tomater

2 blade husblas

1 kogt kartoffel

1 dl majonæse (JA, den skal du altså selv piske)

Lidt tørt rugbrød

Og sådan gør du:

Tomatgelé: Put tomaterne i en blender og giv dem nogle tæsk! Når væsken er blendet ensartet, hældes den op i en sigte og skalerne og kernerne sigtes fra (og bruges til at koge suppe en anden dag) det er nemmest at få væsken igennem, hvis du rører lidt med en ske. Tomatjuicen der er tilbage, måles op så du ved hvor mange dl. du har. Du skal bruge 1,25 blad husblads pr. dl. Husblassen blødes ud i koldt vand, puttes op i en gryde og smeltes forsigtigt. Lidt at tomatjuicen hældes over i gryden, der røres rundt så du er sikker på, at der ikke er nogle klumper af husblas - mens at du ikke kommer til at koge tomaten. Tomaten i gryden hældes over resten af tomatjuicen og der røres rundt. Tomatgeléen hældes i en skål og sættes på køl. Det tager ca. 1 time før den er hærdet op. Geléen kan sagtens - måske endda med fordel - laves dagen før.

Bagt kulmule: Fileten lægges i et fad, saltes og bages - ca. 8 min ved 180 grader og trækker færdig uden for ovenen. Mærk på fisken og giv lidt mere eller mindre - der er forskel på ovne fade og fisk. Fisken køles og plukkes så den er klar til brug.

Kartoffelmajo: Pisk dine egen majo - find en opskrift der er en million derude. Mos en kold kartoffel og bland den med majonæsen - smag evt til med mere syre og salt hvis det er nødvendigt.

Sprødt rugbrød: Hak eller riv en håndfuld gammelt rugbrød. Put det i en bradepande og rist det i ovnen - evt sammen med fisken - så sparer du lidt på varmen. Det skal have til det er tørt.

Salatbådene: Skyl salaten og find det 8 største og pæneste blade - resten gemmer du til en anden dag.

2 slags agurk: Skær 8 agurkestave i samme længde som salatbladene og sæt dem på køl. Tag resterne af agurken, fjern kernerne og skær agurken ud i små tern, put dem i en skål og drys dem med salt. Lad herefter agurketernene trække i min. 15 minutter.

Så skal der samles!

Salat først, herefter agurkestaven og fisken. Så majo og tomatgelé. Til sidst agurketern og det sprøde rugbrød - måske lidt grønt fra haven til slut. Og så er det bare om at servere:-)

Hemmeligheden i at få en Hirthalshotdog til at smage godt, er kvaliteten og sæsonen på de råvarer du skal bruge - retten smager kønsløst og kedeligt i vinterhalvåret og som en drøm om sommeren.

Velbekomme!

horneFoodlab var i 2019 for 6. gang, en del af Hirtshals Fiskefestival –  skal du med næste år? Alle kan deltage og der er aktiviteter for enhver smag, når hele Hirtshals går i fisk 30. juni til 1. august 2020 - læs mere lige her: https://www.hirtshalsfiskefestival.dk/