horneManifestet

horneManifestet – mad i verdensklasse

På Horne laver vi mad med omtanke - Og vi laver rigtig mad. Mad fra bunden!

Alle, både unge og voksne, lever efter forbilleder. Vi vil være værd at kigge efter både fagligt og menneskeligt.

Vi har lyst til at være med til at give efterskoleelever oplevelser for livet. Vi tror, at hvis vi løfter i flok, bliver verden lidt bedre både lokalt og globalt. Vi tror på, at konstant udvikling, et højt fagligt niveau og et personligt engagement er nogen af de egenskaber, der skal til, så vi aldrig kommer til at sidde fast i en vanedrevet hverdag. 

 

Derfor har vi sat nogle mål for horneKøkkenet:

  • Vi skal aldrig miste lysten til at lege med maden
  • Vi skal blive ved med at udfordre elevernes smagsløg
  • Vi skal blive ved med at lave maden fra bunden
  • Vi skal fortsat blive bedre til at bruge værdsættende kommunikation
  • Vi skal have en vægtandel på mindst 95 % økologisk
  • Vi skal stadig blive mere ansvarlige mht. affaldssortering
  • Vi skal forsætte med primært at bruge årstidens råvarer
  • Vi skal nedsætte køkkenets madspild og udledning af CO2 lidt hver dag

- Fordi I fortjener det!

 

Økologi og andre ting der betyder noget

Vi køber hovedparten (99,71% - 2019) af vores varer fra BC-Catering og lige nu ligger vi med over 59,92 % i vægtandel af økologiske varer.

Vi handler alt vores friske fisk og røgvarer hos Deba seefood.  Uden tvivl, eller under alle omstændigheder efter vores mening, Verdens Bedste Fiskemand.

Derudover handler vi vores økologiske spisekartofler, selleri og grønkål hos Ulvhøj Økobrug. Vi forventer at han kan være vores økologiske ”totalleverandør” fra sommeren 2020 med alle hans sæsonvarer. I øvrigt en økomand helt ind til benet, som bestemt er et besøg værd!

Horne Efterskole


Allan Vinther Granfeld

Køkkenchef
Luca Giovanni Tosto
Souschef