Forkælet gris

Smaskforkælet gris

Ca. 600g Svinekam uden svær
Friske kryderurter(timiam-rosmarin-salvie-løvstikke m.fl)
800 g. Kartoffel
ca. 200 g. Renset hokaido græskar (gerne med skal) eller lign.
3 stk. Alm. Løg
2 stk. store Gulerødder
4 stk. Fed hvidløg
3stk. Laurbærblade
4 dl. Hønsefond evt. vand
Salt og peber

Blend eller fint hak krydderurterne og smør svinet ind (det bliver bedst hvis det ligger natten over, men det kan også gøres hurtigere) Grønsagerne renses, skrælles efter behov og skæres I grove tern ca. 2x2 cm og ligges i bunden af et smurt ildfast fad sammen med laurbærbladene.

Herefter vendes lækkerierne med salt og peber, fonden hældes over og svinet lægges på toppen. Hele herligheden ryger I ovnen på ca. 150 grader i ca. 2 timer. Der skal evt. sølvpapir over og/eller tilsættes mere væde I løbet af stegningen.