Hornefalafel

Hornefalafel

Et kæmpehit blandt eleverne, billigt, co2 venlig og helt tosset lækker. Falaflerne tager bestemt ikke skalde af at komme en tur i fryseren, så det er nemt at have lækker og sund fast food lige ved hånden, så bare lav en kæmpe portion med det samme, vi lover det vækker glæde i alle hjem!

Det skal du bruge (til ca. 30 stk):
500g kikærter(sat i blød dagen før)
2 æg
2 tsk. salt
ca. ½ tsk. peber efter smag
1 tsk. gurkemeje
1 håndfuld hakket persille
1 tsk. stødt koriander (friske er bestemt også lækre)
1 tsk. cayennepeber
1-2 fed hvidløg
ca. 1 dl vand
1 revet løg(løget kan evt. også bare blendes sammen kikærterne)
rasp til massen er fast, men ikke tør.

Og sådan gør vi:
Husk at sætte kikærterne i blød dagen før. De "rå" kikærter blendes, til fin ensartet masse i en foodprocessor, og her kan vandet med fordel tilsættes. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres sammen. massen har godt af at stå en halv times tid så smagen krydderierne kommer rigtigt frem. Falaflerne steges i olie, lidt efter " frikadelle metoden" så altså en voksen spiseskefuld på den varme pande. Falaflen vendes når den er blevet gyldenbrun. Falflen er færdig når den er gennemvarm, og gyldenbrun på begge sider.

Vi serverer oftest tzatziki, salat, groft brød og ovnkartofler til. Men en lækker tomatsauce vendt med dampene varm pasta gør bestemt også lykke til!

Velbekomme!