Ising fra Nord

Ising fra Nord

Til 4 personer
8 Ising fileter
1 lille Spidskålshoved
Ca. 800 g. Kartoffel
5 dl. Mælk
50 g. Smør
5 spsk  Mel
Lidt dild

Skræl og skær kartoflerne ud i stykker (ca.5x5) og kog dem på normal vis. Rens spidskålen, og fjern stokken. Snit kålen I halvgrove stykker og kog det i letsaltet vand i ca. 4 minutter og hæld det op I en si med en skål under. Smelt smør i en gryde, og kom hvedemelet ved. Lav en smørbolle (MORMORSTYLE) og spæd op med mælk , mens du pisker over svag varme. tilsæt evt. lidt kålkogevand i stedet for mælk. Pisk til sovsen er TYK ala MORMORTYK! Gem evt. lidt mælk; det er nemmere at tilsætte end at tage op igen…

På et eller andet tidspunkt, i den ovenstående proces, skal du rulle dine fileter. Læg fileterne med skindsiden opad og rul fra hale mod hoved. Læg dem I bunden af en gryde og hæld lidt vand og/eller hvidvin ved, så rullen står i ca. 1 cm. væske I bunden af gryden. Husk at salte både vandet og fisken.

Sæt nu fisken over på blusset for at dampe ca. 5 min. samtidig sætter du sovsen på blusset og tilsætter kålen og kort efter også de store lune stykker kartoffel og varmer forsigtigt op. Læg de færdigdampede ruller ovenpå stuvningen i et fad og drys med grofthakket dild.