Kikærter Gangnamstyle Feat .Urteris.

Kikærter Gangnamstyle Feat .Urteris.

Til 4 personer
4 dl. Tørrede kikærter udblødes natten over
1 stk. Broccoli
2 stk. Rødløg
2 stk. alm. Løg
½ porre (helst det hvide)
1 spsk. Hakket ingefær
Ca. 3 dl. Æblejuice
1 tsk. Finthakket frisk rød chili
3 store spsk. Peanutbutter (gerne crunchy)
Ca. 3 spsk. Fiskesauce
Salt og peber
Friskhakket koriander til pynt
4 dl. Basmatiris
1 stk Gulerod
1 dl Røde spiltlinser
1,5 spsk. Salt

Kog kikærterne(se evt. Hello Kitty Humus)

Mens ærterne koger, så skal der snittes! Broccolien skæres I buketter og stokken renses og lægges til side. Løgene skæres i både og porren skæres I ca. 1 cm. tykke skiver.

Når ærterne er næsten færdige så tænd for vandet til risene. Riv gulerod og broccolistokken på et alm. rivejern. Når risene sættes over I det kogende vand (12 min kog under låg-12 min trække under låg), så tilsættes linserne ca. 5 min efter risene er kmmet i. De revne urter tilsættes 1 min. før risen slukkes og trækker færdig.

Kikærterne steges efter “Wok-metoden” så på med de grøntsager der skal have længst først (I denne rækkefølge) broccoli, løg, kikærter, porre, ingefær-chili-æblejuice-peanutbutter-fiskesauce på nærmest samme tid. Det skal røres lidt for at få peanutbutteren rørt ud, så vær opmærksom på et så der ikke er store klumper tilbage I saucen, når det hele er kogt sammen. Husk at smage til med både chili, fiskesauce og salt…..(!)