Linsekødssuppen

Linsekødssuppen

Suppe er bare lækkert og den her er helt i særklasse! og på opfordring kommer her, den opskrift i har savnet

Sådan gør vi til 4 personer
suppen:
2 løg.
2 fed hvidløg
1 spsk olie
250 gram hakket oksekød (gerne fedtfattigt)
1 ds hakkede tomater
2-3 spsk tomatpuré
2 tsk paprika
1,2 ltr hønseboullion
2,5 dl røde linser
Og som altid salt og peber!
Cremen:
3 dl creme fraiche 18%
5 fed hvidløg
Salt og hvid peber

Og sådan gør vi
Suppen:
Løg og hvidløg hakkes og svitses let i olien. kødet tilsættes og det hele brunes. tomater, tomatpuré, paprika, hønseboullion og linser tilsættes og koges under låg ca. 20 min. suppen smages til med salt og peber og trækker i 10 min. før den serveres.

Cremen:
hvidløget hakkes fint og røres op med creme fraiche, smages til med salt og hvid peber og trækker i mindst 20 min.
Og så skal det hele samles:

Suppen serveres dampende varm og cremen tilsættes i en rigelig klat på midten af tallerknen og hvis du er klar til at leve lidt på kanten så presser du lige en citronbåd over suppen inden du sætter tænder i den. Godt groft brød kan anbefales som en værdig ledsager!

Velbekomme!