horneFoodlab

horneFoodlab – for dig der vil være kok

Har du en kok i maven? - Ta' et ordentligt trin op ad gastronomistigen

Temaer på horneFoodlab:

• Mad er et håndværk – du lærer de nemme og svære teknikker, der gør dig vild i et køkken

• Tortellini, ravioli, fettuccine, spaghetti - lær alt om italiens pastakunst

• Madkemi og molekylærkøkken

• Fisk er en af Danmarks bedste råvarer – vi arbejder med fisk fra hav til mav’

• Find selv maden – lær at bruge svampe, blomster og urter fra naturen omkring Horne

• Jordovne, røgning af fisk, hønseslagtning, pizzabagning i stenovne – mærk magien

• BRØD – surdej, sprød skorpe og krumme med bid i – du lærer det hele

• Anretning – bliv en kunstner på en tallerken!

• Hygiejnebevis – du får et, så du er klar til et job i et køkken

På horneFoodlab skal vi udvide den gastronomisk horisont. Vi besøger appelsinlunde, ser old fashion pastafabrikker, vi plukker oliven i solen, smager på olien og besøger råvarermarkeder

 

Tæt samarbejde med EUC Nord

horneFoodlab har et tæt samarbejde med EUC Nord. Det betyder blandt andet, at vi tilrettelægger undervisningen, så du får muligheden for at tyvstarte din uddannelse, mens du går på efterskole. Hvis du har lyst til det, hjælper EUC Nord dig med at komme i et praktikforløb på en restaurant, der passer til dig og dit temperament, mens du går på Horne. Det giver dig en helt særlig mulighed for, at finde ud af om køkkenlivet er noget for dig. På den måde har vi en unik kontakt til restauranterne i landsdelen og dermed mulighed for at hjælpe dig godt i gang med din uddannelse som kok.

 

Ud at smage på virkeligheden

horneFoodlab tager flere gange i løbet af året ud og oplever hvad stemning, indretning og kompetent servering gør ved det at spise. Vi besøger restauranter, producenter af fødevarer og meget andet.

 

horneFoodlab rejser til Sicilien på gastronomisk opdagelsesrejse

En uge om året tager alle efterskolens elever væk fra skolen og oplever noget vildt sammen med deres linjefag. På horneFoodlab skal vi udvide den gastronomisk horisont. Vi besøger en gammel og berømt chokoladefabrik, ser old fashion pastafabrikker og mejeri, vi plukker citroner i solen, smager på olivenolien og besøger råvaremarkeder mens vi lader os inspirere og tager indtryk, duft og smag med hjem, så vi er inspireret til at gå i krig med dagens kokkerier.

 Det praktiske

• horneFoodlab er en linje med 4 lektioner i en blok i alle normale uger plus flere hele linjedage spredt ud over året

• Alle elever på horneFoodlab får et hygiejnebevis.

• Primære undervisere er køkkenchef Allan Vinther Granfeld og souschef i køkkenet Luca Tosto

• Undervisningen er workshopbaseret med fokus på at udvikle selvstændighed, perspektiv, arbejdsomhed og faglighed.  

Kort om underviserne på horneFoodlab

Luca Tosto er uddannet sommelier i Italien og ernæringsassistent på EUC Nord i Hjørring, hvor han afsluttede uddannelsen med en guldmedalje. Lucas interesse for gastronomi har han fået af sin mor Maria og han elsker at lave mad og at dele sin italiensk gastronomiske baggrund og kultur med eleverne. Luca er ekspert i Siciliensk madlavning og bed aldrig Luca om en pizza med ananas!

Allan Vinther Granfeld har 25 års erfaring inde for kokkebranchen/køkkendrift, fra forskellige hoteller og restauranter i Danmark. Allan har drevet egen restaurant i 6 år, med 5 kokke fuldtidsansat, samtidig med han selv gav den som både kok og tjener. Allan har adskillige udmærkelser. Bl.a. har han vundet årets kursuscenter 3 år i træk, som souschef - har deltaget i forskellige konkurrencer som fx Årets kok, Ol-kokkelandsholdet, VM i grill 2003 for hold, det danske landshold og er verdensmester i grilldesserter. Desuden har Allan været underviser for Danish Meat Academy (Danish Crown), undervist på Aftenskoler over hele landet, lavet velgørenhedsmiddag for progeria Jesper, afholdt Charity Dinner for familier med kræftramte børn og optaget i orden Cordon Bleu Du Saint Esprit.