horneVisual

horneVisual

 

Er du vild med at udtrykke dig selv gennem foto, video og kunst? Og er du sulten efter at lære, hvordan du skaber skarpe billeder på lærredet og bag linsen? Så er horneVisual linjefaget for dig!

Du vælger helt selv hvilket medie, du vil udtrykke dig visuelt gennem. Vi hjælper dig med at udvikle dine færdigheder, din faglige viden og dit eget udtryk.

På horneVisual får du mulighed for at dykke ned i, og udtrykke dig gennem både foto, keramik, videoproduktion og billedkunst.

På horneVisual får du mulighed for at dykke ned i, og udtrykke dig gennem både foto, keramik, videoproduktion og billedkunst.

Her er den kreative proces omdrejningspunktet i alt, hvad vi gør. Vi arbejder med at forvandle indtryk til udtryk. Du bestemmer selv, hvad du vil lægge vægt på, og om du vil blande de forskellige fag eller dykke helt ned i ét af dem. Du vil få rig mulighed for at prøve kræfter med dem alle.

 

Fagene du kan gå i dybden med er:

Foto: Fotoundervisningen er baseret på det kreative arbejde med kameraet og med Photoshop. Her lærer du alle de professionelle tips og tricks. Vi kommer især til at fokusere på portrætter, reportage, street art og still life, men vi skal selvfølgelig også kaste os ud i mange andre genrer.

Videoproduktion:  Her lærer du at bruge kameraet, at klippe filmsekvenser sammen, tilsætte den rigtige musik og at fortælle historier. Du får også mulighed for at tage ”Horne Drone Beviset” og bruge vores nye droner med tilhørende VR-briller og lave fantastiske landskabsbilleder og film set fra oven. Det er (næsten) som at flyve selv, og du ser verden i et helt nyt perspektiv.                  

 

Keramik: Keramikken er en fantastisk måde at få lov at formgive på, både skulpturelt og ved at lave brugsgenstande. Her kan du lave dit eget stel med kopper og skåle, du kan lave store vaser eller smykker, du lærer drejeteknikker, formgivning og støbning. Her lærer du, den spændende kunst at udtrykke sig i leret.

Billedkunst: Du behøver ikke være god til at tegne inden du kommer, du skal bare have lyst til at udtrykke dig kreativt. Vi arbejder både ud fra fotografiet, laver individuelle malerier og store fællesværker, hvor vi bliver skarpe på farvesymbolik, æstetik og budskab. Du lærer, hvordan man blander farver, tegner mennesker og arbejder med forskellige materialer. Der vil være mulighed for at lære alt fra at fremstille dit eget papir, lave installationskunst og vægmalerier til at lære forskellige grafiske trykke teknikker. Du er med til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i.

...studieture har tidligere gået til bl.a. Island, Krakow, Rom og Istanbul

 

Vi vil undervejs tage på ekskursioner ud af huset, højt op i træerne, langt ind i naturen og udfordre os selv på, hvad vi tør. Vi vil besøge relevante udstillinger og suge til os af oplevelser, som kan være med til at udfordre os i kunsten og udtrykket. Vi vil kigge ind i os selv og finde ud af, hvad vi vil fortælle, og hvordan vil vi fortælle det.
I dette fag vil vi arbejde med hænderne og ikke begrænse os af én retning, men tværtimod vælge det vi helst vil med en god faglig baggrund.

Vores studieture har tidligere gået til bl.a. Island, Krakow, Rom og Istanbul. Vi arbejder nu med muligheden for at komme til Marokko, hvor der er masser af spændende motiver at arbejde med og masser at oplevelser at få. Sikkert er det, at vi kommer til at lave et program med masser af aktiviteter og kreative opgaver undervejs.  

 

Hilsen Tune og Julie – undervisere på horneVisual