Rejserne

Skolerejser på Horne Efterskole

I det tidlige forår tager alle elever med deres linjefag på rejse

Fælles for alle rejser på Horne er kulturmødet; det er vigtigt at komme ud i verden og opleve, at nok er meget anderledes og forskelligt fra vores hverdag,  men vi har også som mennesker rigtigt meget til fælles. Rejsemålene aftales fra år til år på de forskellige linjer. Tidligere år så rejserne f.eks. sådan ud:

 

Tanzania / Uganda


På horneXplorer tager vi i marts/april 3 uger til Afrika. I Tanzania går vi i skole Bor sammen med afrikanske unge, har sport, bjergklatring, badning fælles, spiser ugali og græshopper.  I Uganda laver vi hjælpearbejde, bygger lerhuse til fattige, underviser børn i fiskerlandsby. Og selvfølgelig er vi også på safari  .

 

Sicilien - Italien

hornePigeliv: Vi skal bo i en appelsinplantage, på udfordrende vandretur på vulkanen Etna, lave lækker mad, nyde wellness ved poolen og opleve den historiske storby Catania. Der bliver tid til fordybelse, store naturoplevelser og rigtig tøset shopping. Vi styrker vores sammenhold når vi rejser sammen, vi bliver klogere på hinanden og på os selv. Vi slipper tankerne løs, taler om liv og død og sætter vores eget liv i perspektiv. Vi træner lattermusklerne med anderledes sport og sjove indslag. Vi satser på det tidlige forår med solstrejf og plads til at oplev med alle sanser. Vi dufter, smager og rører ved byen. Pigeliv kommer hjem med fælles oplevelser vi aldrig glemmer.

 

horneFoodlab: VI tager også til Secilien på gastronomisk opdagelsesrejse. . På horneFoodlab skal vi udvide den gastronomisk horisont. Vi besøger appelsinlunde, ser old fashion pastafabrikker, der laver pasta, som de altid har gjort, vi plukker oliven i solen, smager på olien og besøger råvarermarkeder mens vi lader os inspirere og tager indtryk, duft og smag med hjem, så vi er inspireret til at gå i krig med dagens kokkerier.

 

Island, Istanbul, Barcelona, Marokko...

horneFoto: Vi rejser hvert år ud i Europa for at opleve kulturen og finde det helt rigtige motiv. Vi lægger bl.a. vægt på portrætbilledet af personen på gaden og kulturen i landet. Turen er et mix mellem seværdigheder, fotografiske opgaver, faglige input og ikke mindst en god oplevelse, hvor holdet kommer til at kende hinanden endnu bedre. HorneFoto har blandt andet været i Istanbul, Prag og Krakow. I 2019 er Marokke vores rejsemål.

 

Tyrkiet

Drengeværelset i Tyrkiet:

Toppen:Traditionen tro, skal drengene bestige Tahtali - et kæmpe bjerg af udfordringer Land: Antalyas mega fede skaterpark - trænger til et kickflip fra Horne Vand: Rafting på en af Tyrkiets smukkeste floder - med garanti for vand i håret Dybet: Scupa diving i det klare blå middelhav - Tyrkiet set fra bunden Desuden bliver der tid til, at færdes i millionbyen Antalya, hvor der kan handles og spildes i Bazarren. Inden drengene kommer hjem, lover vi, at de er lækre og rene, da vi slutter i et tiltrængt Tyrkisk bad. 

 

Rejsene er inkluderet i elevbetalingen, bortset fra for elever på horneXplorer og HorneDrengeværelset, hvor der er egenbetaling
Ud over den store studietur er der i løbet af året en række mindre studieture og ekskursioner, fordelt ud over skoleåret.

 

Nord-Norge, Finland eller Scotland

horneSurvival: Vi ved endnu ikke hvilke eventyr der venter os. Men eventyrligt bliver det. Hvis du kan se eventyret i en overlevelsestur i smukke, stenede landskaber.