horneWorkaway

horneWorkaway

horneWorkaway – en styrkelse af kulturmødet på Horne Efterskole

“Hello. We are a boarding school in the very north of Denmark close to the sea looking for an international volunteer, who are able to stay with us for a period”

Skolen har et værtsskab for unge fra hele verden. Vi gør det gennem portalen Workaway. se vores opslag  Med dette tiltag ønsker vi at udbygge kulturmødet. Det sker, ved at unge med eller uden uddannelse søger ind på skolen i perioder fra en måned til flere måneder. De bor i Aldersro, spiser på skolen og arbejder ca. 5 timer dagligt. Det er ulønnet. Udover de erfaringer og kompetencer de unge kommer med, skal de indgå i miljøet på skolen, så det forstærker kulturmødet på Horne Efterskole. De skal ikke stå alene med aktiviteter.

Vi vil udbygge kulturmødet ved at invitere unge fra hele verden ind på skolen i en kortere eller længere periode

De modtager ikke en nøgle. Men de vil naturligvis få opgaver der matcher. For eksempel skriver vi pt. med en italiensk pige med skills i bagning og godt humør til skolestarten, en ung mand fra Tanzania med swahili (XP) og basketball som spidskompetence og en pige fra Puerto Rico med spansk som et bidrag til musik inden deres rejse til Cuba.

Det er en spændende måde for de unge at undersøge verden på og det bidrager og åbner ud i verden for vores elever. Vi glæder os til, at forskellige sprog kan høres på skolen og se det liv der vil udfolde sig i de møder der opstår. Det kan åbne helt nye perspektiver for vores skoleliv. 

Læs Danieles Review