• Giv en dag 18

Giv en dag 2018

 

Når du støtter Giv En Dag ved at lade en elev fra Horne Efterskole arbejde for dig en eller flere dage, støtter du Hus Forbi.

Alle penge går ubeskåret til Hus Forbi’s arbejde blandt hjemløse.

Giv En Dag er én ud af en bred vifte af aktiviteter, der tilsammen udgør horneHjælp 2018

LÆS OM GIV EN DAG

Formålet er horneHjælp er 4-delt:

For det første handler horneHjælp om at styrke elevernes forståelse for mennesker med andre forudsætninger i livet end dem selv. For det andet vil vi med horneHJÆLP styrke relationen til vores naboer fra Horne og omegn. For det tredje ønsker vi at give skolens elever mulighed for at opleve, at det at løfte i flok kan flytte bjerge. Og endelig ønsker vi at videregive, at en lille personlig arbejdsindsats kan gøre en kæmpe forskel i dagligdagen for mennesker, der har udfordringer i livet.

Ideen er enkel:

Du ’hyrer’ som virksomhed eller privatperson en eller flere elever fra skolen til en arbejdsopgave, som dækker en eller flere dage. For det udførte arbejde giver du en gave til Giv En Dag - og så er både du og Horne Efterskole blevet gladere. Arbejdet kan være hvad som helst, man kan sætte ufaglærte unge til at udføre. Oprydning, sortering, havearbejde, status, rengøring… Hjemme i huset, i virksomheden, i sommerhuset, i haven, på loftet…. Vores elever er forberedt på at knokle og på at skabe en hyggelig dag, mens de knokler. Får de frokost undervejs, knokler de dobbelt efter frokost. Knokler de for et reelt beløb, lægger de sjæl og energi i arbejdet. Smiler du til dem undervejs, kommer de igen næste år

En lille personlig arbejdsindsats kan gøre en kæmpe forskel i dagligdagen for mennesker, der har udfordringer i livet

Hvor meget koster det

Eleverne ansættes ikke, så de skal ikke have løn. Det er hus forbi, der er i fokus, og det er for hus forbi, de unge knokler. Derfor ligger det i selve ideen, at deres arbejde skal påskønnes med en god gave til hus forbi. Vi mener, at en dags arbejde er 500,- til 1000,- kroner værd, når formålet er Hus Forbi. Og for virksomheder er udgiften fradragsberettiget.

Du ringer til Claus

Har du lyst til at få en dags horneHjælp af en af skolens elever, ringer du til Claus Haunsø på 42717146. Claus er tovholder på Giv En Dag og har ansvar for koordinering af Giv En Dag. Har du lyst til at gi’ en dag Er du elev på Horne og har lyst til at gi’ en dag, siger du det til Claus, og så går du i gang med at finde et arbejde. Hjemme. Nede i Hirtshals. Inde i Hjørring.

På forhånd tak