Årets Fiskeret 2018

Lange i østens mystik

Smaskforkælet lange møder østens mystik - retten fra Hirtshals fiskefestival 2018

Til omtrentligt 4 personer

Langekugler

Det skal du bruge:

Ca. 300 g langefilet uden ben

1 lille æg

lidt basilikum ca. 20 g.

1 tsk. Salt

2 dl piskefløde

Sesamfrø

Og sådan gør du:

Fisk, basilikum og salt puttes ned i en foodprocessor eller en blender og køres sej – lidt lige som man gør med en frikadellefars. Ægget tilsættes og der køres igen til farsen er sej. Fløden tilsættes og farsen blendes til den er ensartet. Farsen kugles med fugtige fingre i kugler af ca. 20 gram og puttes op i en skål med sesam. Skålen svinges rundt og kuglen trilles med fingrene til kugle igen er rund – nu med sesam uden på. Kuglerne bages i ovnen, ca. 8 minutter ved ca. 180 grader.

Nudelsalat

Det skal du bruge:

400 g nudler (vi kan godt lide gulong)

20 g basilikum

½ peberfrugt

3 spsk peanutbutter

3 spsk olie

1 fed hvidløg

Lidt chili

Lidt citron eller limesaft

Og sådan gør du:

kog nudlerne og køl dem af. Resten af råvarerne blendes med en stavblender – husk at smage dressingen til især med syre og chili. Dressingen hældes over nudlerne og det hele blandes. Tilsæt evt. lidt vand eller lidt olie hvis det bliver lidt for tørt.

 

Lange i tamari

Det skal du bruge:

200 g lange loins (det bedste af fileten – snak med din fiskepusher )

1 dl tamari

1 lime saft og skal

Og sådan gør du:

Langen skal fryses i 24 timer før du må bruge den rå – det er noget med nogle parasitter der kan være i rå fisk. Når fisken er tøet op, skæres den ud i stykker der ikke er tykkere end 1 cm fisken overhældes med tamari og lime der er blandet og trækker et øjeblik eller to.

Til Fiskefestivallen anrettede vi med lidt rødbedespirer og en dut chilisauce – som det ses på billedet.

 

Velbekomme