horneHjælp 2017

horneHjælp 2017

Flere og flere mennesker ender i disse år med et liv på gaden - På 8 år er antallet af unge hjemløse i Danmark fordoblet.

Igen i 2017 var horneHjælp derfor fokuseret på de hjemløse i Danmark i samarbejde med organisationen Hus Forbi.

I uge 41 rejste hele skolen tre dage til københavn, som optakt til at give den fuld skrue i uge 45.

I uge 45 gik vi i krig med diverse indsamlingsprojekter og laver sammen med eleverne en spektakulær musical med afsæt årets tema. Vores erfaring er stadig, at det er et fantastisk projekt, der ud over det kontante beløb til Hus Forbi også giver stor værdi og indsigt til alle os på Horne, der har været med.

SE PROGRAMMET FOR UGEN

Hvad skal Hus Forbi bruge pengene til?

”I forbindelse med etableringen af Hus Forbis nye sekretariat i velfærdshuset i Vanløse skal en gammel bankboks bygges om til et køkken der skal fungere i forbindelse med sælgernes medarbejdercafe. Derfor er formålet med horneHjælp 2017 at rejse økonomisk støtte til Hus Forbi, således at det bliver muligt for Hus Forbi at tilbyde deres avissælgere sunde og regelmæssige måltider, som vil øge avissælgerens sundhed og livskvalitet. Samtidig mindsker sunde og regelmæssige måltider, den psykiske sårbarhed og styrke selvværdet samt livskvaliteten. Dernæst er det at spise sammen ofte udgangspunktet for et socialt fælleskab, og netop fælleskaber kender mange af Hus Forbis sælgere mest som noget man bliver holdt udenfor. Et socialt fælleskab er utroligt vigtigt for alle mennesker og kan i mange tilfælde, bidrage til at fastholde og øge motivationen for at man gennem egen virksomhed kan forbedre ens livssituation. F.eks. ved at sælge Hus forbi."

Fred og alt godt

Rasmus Wexøe Kristensen

Sekretariatsleder Hus Forbi